Dit zijn wij

Calimero is een CPO. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Wat ons bindt, is de visie op leven en duurzaamheid en onze verantwoordelijkheid voor de aarde. Als lid van Calimero realiseer je je eigen kleine huis, als onderdeel van de Ecowieck; een duurzame en autoluwe wijk in Ewijk waar verbondenheid met elkaar en de natuur de pijlers zijn. Ben je benieuwd naar onze uitgebreide visie?

Download hier onze visie

Wat we doen

We wonen klein (maximaal 50 m2)

Door klein te wonen, besparen we onder andere energie en bouwmaterialen en leven we meer buiten.

 

 

We bouwen duurzaam

We (her)gebruiken duurzame/biobased bouwmaterialen; daardoor produceren we minder afval, tasten we de natuur minder aan en is onze ecologische impact minimaal.

 

We creëren een groene en klimaatbestendige wijk

Met beperkte bestrating en veel beplanting kan onze wijk toekomstige extreme weersomstandigheden het hoofd bieden, overstroomt het riool niet en kunnen we het kostbare hemelwater opnieuw gebruiken.

We wekken onze eigen energie op

We verwarmen onze huisjes ecologisch, we zijn niet aangesloten op het gasnet en elektriciteit realiseren we zo veel mogelijk met zonnepanelen. Daardoor maken we geen gebruik van fossiele brandstoffen en stoten we geen co2 uit.

We delen onze spullen en kijken naar elkaar om

We verminderen onze consumptie en delen onze spullen. We zorgen samen voor een respectvolle leefomgeving, waarin we als buren gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de wijk en voor elkaar.

Onze leden

De leden van Calimero vormen een divers geheel. Zo wordt elke leeftijdscategorie vertegenwoordigd, zijn er stellen, alleenstaanden en kinderen. Er zijn mensen die een kavel kopen en er zijn sociale huurders. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en reden om te kiezen voor deze manier van wonen. Door onze verschillen vormen we samen een sterke groep mensen.